Koulutettu aromaterapeutti 2022-2023

Huom! Valitettavasti koulutuksen aloitus peruuntuu koronatilanteen kiristymisen vuoksi. Tiedotamme uudesta ajankohdasta syksyllä 2022.

Suomeen on jo pitkään toivottu kansainvälistä ja uusinta tieteellistä tietoa tarjoavaa, nykyaikaista aromaterapeuttikoulutusta. Suureksi iloksemme tämä toteutuu helmikuussa 2022, kun Itävallassa jo vuosia aromaterapiaa opettanut ja Suomessakin useita seminaareja pitänyt diplomi-aromapraktikko Päivi Blöchl aloittaa oman ammattilaiskoulutuksensa Tampereella. Päivillä on Itävallassa oma aromaterapiavastaanotto ja hän tekee myös yhteistyötä useiden paikallisten yritysten sekä aromaterapiakoulun kanssa. Koulutuksen organisaattorina ja perusteiden opettajana toimii Jenna Puumalainen Rohtolasta.

Nykyaikainen aromaterapia on paljon muutakin kuin huonetuoksuja ja aromahierontaa. Eteeristen öljyjen kemialliset koostumukset ja käyttöaiheet tunnetaan nykytieteen perusteella erittäin hyvin. Koulutettu aromaterapeutti -opetuksen suorittaneet osaavat tehdä ammattimaista aromaneuvontaa ja perustella toimintansa tieteestä ja biokemiasta käsin. Kokonaisvaltainen aromaterapia ei käsittele ainoastaan eteerisiä öljyjä, vaan opiskelijat oppivat valikoimaan erilaisiin tilanteisiin myös hydrolaatteja, maseraatteja ja kasviöljyjä. Koulutus kattaa myös kaikkien oleellisimpien aromaterapeuttisten hoitomuotojen toteuttamisen.

Kenelle koulutus sopii? Ammattimaisesta aromaterapiasta kiinnostuneille. Sinun ei tarvitse tehdä aromaterapiaa työssäsi, mutta koulutus antaa valmiudet siihen. Koulutus on sekä haastava että antoisa, ja se vaatii sitoutumista ja aitoa kiinnostusta aiheeseen. Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Lähiopetusjaksoja on yhdeksän ja niihin tulee osallistua ensisijaisesti Tampereella. Opiskelu vaatii myös omalla ajalla aiheeseen paneutumista mm. kotitehtävien ja harjoitushoitojen sekä -neuvontojen muodossa. Lähiopetusjaksojen välillä järjestetään myös Zoom-tapaamisia.

Pohjakoulutusvaatimus: Vähintään kaksipäiväinen aromaterapian peruskurssi tai vastaava koulutus. Lisäksi valmistumiseen vaaditaan voimassa oleva ensiapukoulutus.

Koulutuspaikka: Tampereen keskusta-alueella, tarkka osoite varmistetaan joulukuun 2021 aikana. Koulutuspaikka on saavutettavissa joukkoliikenteellä.

Pääopettaja: Diplomi-aromapraktikko Päivi Blöchl (www-sivut)

Koulutuksen sisältö kattaa aromaterapian toteuttamisen monipuolisesti erilaisiin tarkoituksiin, kuten
– vegetatiivisen – ja keskushermostojärjestelmän teemoihin
– ruoansulatuksen tueksi
– psyyken hoidossa
– hengityksen tukena
– vastutusjärjestelmän tukena
– vauvoille ja lapsille sekä raskauden ja imetyksen aikana
– senioreille sekä herkille ihmisille
Tarkempi koulutussisältö nähtävissä täällä

Aikataulu:
Lähiopetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-17.

Osio 1. la 5.2. – su 6.2.2022
Perusteiden vahvistaminen, kasviheimot osa I (ominaisuudet, indikaatiot, kontraindikaatiot).

Osio 2. pe 18.3. – la 20.3.2022
Pääteemana biokemia.

Osio 3. la 23. – su 24.4.2022
Pääteemoina aromaneuvonta ja psyyke.

Osio 4. pe 10.6. – su 12.6.2022
Kasviöljyt & hydrolaatit, tislausprosessi, aromaterapeuttisten tuotteiden valmistus teoriassa ja käytännössä.

Osio 5. la 27.8. – su 28.8.2022
Kasviheimot osa II (ominaisuudet, indikaatiot, kontraindikaatiot).

Osio 6. pe 30.9. – su 2.10.2022
Aromahoidot teoriassa ja käytännössä.

Osio 7. la 19.11. – su 20.11.2022
Tiede ja tutkimus.

Osio 8. la 11.2. – su 12.2.2023
Kertaus, tutkintoon valmistautuminen & yrittäjyys.

Osio 9. la 22. – su 23.4.2023
Tutkinto (kirjallinen koe, suullinen koe ja hoitonäyttö).

Opinnoissa on 80% läsnäolopakko. Esimerkiksi sairastapauksessa voi osallistua etäyhteydellä, mutta lähtökohtaisesti lähiopetus tullaan suorittamaan Tampereella läsnäollen.

Oppikirja: Opiskelijoiden tulee hankkia omakustanteisesti Aromainfo-tietopankki, jota käytetään läpi koulutuksen lähdemateriaalina. Koulutukseen osallistuvat saavat tietopankiin 10% alennuskoodin. Kaikki muu kirjallinen oppimateriaali kuuluu koulutuksen hintaan.

Koulutuksen hinta: 3130 € (alv. 0%) / 3881,20€ (alv. 24%)
Koulutus laskutetaan 9 osassa noin kuukausi ennen lähiopetusjaksoja.

Koulutuksen hinta sisältää 9 x lähiopetusjakson (2-3pv), 8 x Zoom-iltatapaamisia lähijaksojen välillä, kotitehtävien, neuvontojen ja harjoitushoitojen raporttien tarkistuksen, yksilöohjauksen, tarvikemaksut, kirjalliset materiaalit tulosteina sekä näytön vastaanoton.

Koulutuksen pääopettaja Päivi Blöchl:

“Näen tehtäväkseni ja kutsumuksekseni opettaa aromaterapiaa ja aromahoitoja Suomessa, tuoden synnyinmaahani uusinta tietoa kansainvälisistä aromaterapiapiireistä ja kansainvälisestä tutkimuksesta. Koulutuksen pohjana tulee olemaan eteeristen öljyjen biokemia, johon koko aromaterapia ja eteeristen öljyjen vaikutus perustuu. Olen käytännön kokemuksen kautta todennut, että vasta biokemian ymmärrettyään voi tehdä työtä eteeristen öljyjen ja aromaterapian parissa ammattimaisesti.
Koulutus perustuu kokonaisvaltaiseen aromaterapiaan ja tarkoitus on sen myötä saada Suomeen todellisia aromaterapian asiantuntijoita, jotka myöhemmin, kokemusta keränneinä pystyvät myös työskentelemään terveydenhoitoalan ammattilaisten kanssa.”

Tutustu Päiviin lisää täällä.

Lisätiedustelut:
Koulutuksen organisaattori Jenna Puumalainen / Mielirohto
jenna@mielirohto.fi
0401775769

Hakemukset:
Lähetä hakemus viimeistään 15.12.2021.
Lähetä vapaamuotoinen hakemus yllä olevaan sähköpostiosoitteeseen. Koulutuspaikat täytetään pääasiassa ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta ensisijalla ovat vasta alalle hakeutuvat. Huomaathan, että pohjakoulutusvaatimuksena on aromaterapian peruskurssi (tai vastaavat opinnot). Kirjaa hakemukseen nimi, osoite, mahdolliset erilliset laskutustiedot (yritys), puhelinnumero ja kerro lyhyesti, miksi haet koulutukseen.